3. DECEMBER 2021

På arbejde uden coronapas efter positiv test

Når en medarbejder, der er vaccineret, bliver smittet med corona, forsvinder coronapasset automatisk i 14 dage - men hvad gør man så, når medarbejderen er rask igen, inden de 14 dage er gået?

Coronavirus 2.jpg

Af: Redaktionen

Når en medarbejder, der er vaccineret, bliver smittet med corona, forsvinder coronapasset automatisk i 14 dage - passet skifter farve fra grøn til rød og er dermed ikke gyldigt. Det betyder, at medarbejderen ikke kan komme fysisk på arbejde i 14 dage. 

Cirkulæret om forevisning af coronapas giver plads til en lokal dialog og fortolkning. Medarbejder- og Kompetencestyrelsen foreslår at håndtere det på følgende måde: 
Hvis en færdigvaccineret medarbejder er testet positiv, må vedkommende komme fysisk på arbejde 48 timer efter sidste symptom eller 7 dage efter isolation. Der vil i disse tilfælde kunne dispenseres fra kravet om fremvisning af coronapas i 14 dage efter testtidspunktet.
  

Læs mere i §1 stk. 3 i cirkulæret om forevisning af coronapas.

Værd at vide
Er du i tvivl om gældende retningslinjer, kan du finde svar i Landsforeningens samlede coronavejledning. Vejledningen bliver løbende opdateret. 
Du finder Landsforeningens samlede coronavejledning her

Du er også velkommen til at kontakte vores rådgivning.
Afdelingens juridiske eksperter sidder klar ved telefonerne alle hverdage fra 10-15.30, fredag 10-13. 
Ring til tlf.: 87 32 21 33 eller send en mail til: raadgivning@menighedsraad.dk

Flere artikler om samme emne

#corona #covid-19