9. DECEMBER 2021

Ingen yderligere restriktioner på vej for julegudstjenester

Der er ingen planer om, at julegudstjenester skal aflyses eller underlægges yderligere restriktioner i år. Sådan lød meldingen på et pressemøde d. 8. december 2021.

Coronavirus 2.jpg

Af: Marie Gaarden

Mens der på pressemøde d. 8. december blev varslet restriktioner for blandt andet natteliv og skoler, kom det frem, at der ikke er planer om, at folkekirken skal underlægges yderligere restriktioner hen over julen.

''Vi stiler mod at have et åbent samfund med alt, det indeholder, inklusive trossamfund og kirkeliv. Der er selvfølgelig stadig grønt coronapas, som giver et niveau af sikkerhed,” sagde Søren Brostrøm, direktør fra Sundhedsstyrelsen på pressemødet, hvor han understregede, at de ikke overvejer yderligere tiltag på trossamfund og folkekirke. 

Stadig krav om coronapas
Der er stadig krav om coronapas, hvis der er mere end 100 deltagere indendørs og
og 1.000 deltagere udendørs. Det er et generelt krav om coronapas i folkekirken, dvs. både gudstjenester, kirkelige handlinger og menighedsaktiviteter er underlagt krav om coronapas, hvis deltagerantallet er nået.

Samfundskritisk sygdom
Epidemiudvalget vedtog på et møde d. 8. december, at covid-19 fortsat er en samfundskritisk sygdom i yderligere 8 uger. Fra og med den 11. december til den 5. februar 2022. 

 

 

Landsforeningens coronavejledning

Er du i tvivl om gældende retningslinjer, kan du finde svar i Landsforeningens samlede coronavejledning. Vejledningen bliver løbende opdateret. 
Du finder Landsforeningens samlede coronavejledning her

Flere artikler om samme emne

#corona #covid-19