28. DECEMBER 2020

Hvem skal vinde Gabriel filmprisen i 2021?

Juryen bag den folkekirkelige filmpris Gabriel mødes i februar for at nominere fem nordiske kvalitetsfilm - du kan sende forslag til juryen på vores facebookside.

gabriel-filmpris-vinder-2020.jpg

Det stille, sønderjyske drama "Onkel" vandt Gabriel filmprisen i 2020, hvem skal vinde i 2021? På billedet ses Instruktør Frelle Petersen (forrest), sognepræst og medlem af filmjuryen Susanne Charlotte Knudstorp, juryformand og medlem af Landsforeningens bestyrelse Peter Hundebøll (til venstre) samt Landsforeningens formand Søren Abildgaard. Foto: Lars Aarø.

Af: Alex Kjær

Det har ikke været et normalt biograf år i Danmark, biograferne har ad flere omgange været lukkede, og der har været restriktioner med begrænsede siddepladser. Covid-19 bar også betydet, at en del film er blevet forsinkede og udskudt.

Alligevel er der kommet flere filmperler ud i norden, og inden længe sætter juryen sig sammen for at udvælge de film, som skal vinde.

Synes du, at Anders Thomas Jensens efterfølger til "Blinkende lygter", "Retfærdighedens ryttere" er en vinderfilm? Eller hvad med Søren Kragh-Jacobsens "Lille sommerfugl", Trine Dyrholms præstation i "Erna i krig" eller den islandske film "Echo".

Du kan skrive dit forslag på vores Facebookside, hvor vi har et opslag om Gabriel filmprisen. Juryen mødes i februar for at udvælge og nominere fem film.

Flere artikler om samme emne

#Gabrielprisen