På et pressemøde mandag middag meldte regeringen og myndighederne ud om tiltagene mod den stigende coronasmitte.

Det gældende forsamlingsforbud på henholdsvis 10 personer ved udendørs stående arrangementer og 50 personer ved udendørs begravelser gælder frem til og med 28. februar 2021.

I dele af landet er smitteudviklingen særlig stor. Derfor indfører man fra onsdag 9. december 2020 til og med 3. januar 2021 en række særlige tiltag, der omfatter 38 kommuner. Det bliver en udbredelse og en udvidelse af de tiltag, der blev sat i værk for 18 kommuner i hovedstadsområdet + Helsingør i sidste uge. Læs mere i nyhed fra Kirkeministeriet. 

Folkekirken har fortsat mulighed for at holde gudstjenester m.v. i de lokaler, som de råder over. Regler og retningslinjer for bl.a. arealkrav, mundbind, håndsprit og afstand, herunder ved sang, betyder dog, at julegudstjenester mv. afholdes anderledes end normalt. Her gælder de retningslinjer, som tidligere er meldt ud. Læs mere i vores samlede coronavejledning

I de 38 kommuner, hvor der indføres særlige tiltag, anbefales det, at dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner ikke deltager i julegudstjenester. Desuden opfordres menighedsrådene og de folkekirkelige institutioner i disse kommuner til så vidt muligt at lade alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner til at arbejde hjemmefra.

Folkekirkens task-force er indkaldt til møde mandag aften. Vi melder ud igen, så snart vi ved mere.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside findes information om julen, og hvordan man kan være sammen i en tid med Covid-19.  

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter