Teksten er redigeret d. 20. september

Inden længe er det tid til årets Allehelgensgudstjenester, hvor der mange steder er tradition for, at man læser navnene op på dem, der er begravet i det forgangne år fra sognets kirker eller af sognets præster, fx fra et kirkegårdskapel. Den tradition blev der sat spørgsmålstegn ved med den nye Persondataforordning, men så længe de afdøde var medlemmer af folkekirken, må man fortsætte traditionen.

Præster og kordegne har adgang til en liste, kaldet "allehelgenslisten", fra Den elektroniske kirkebog under "Sognearbejde". På listen kan man se, hvem der er gejstligt begravet fra kirkerne/af præsterne.

Invitation af pårørende

Ønsker kirken at invitere de pårørende til Allehelgensgudstjenesten, kan man gøre det via kirkens medier. Man kan også rette direkte henvendelse til den pårørende, der har anmeldt dødsfaldet, hvis vedkommende er medlem af folkekirken. I må ringe, sende et almindeligt postbrev eller sende en sikker mail. Navnet på den, der har anmeldt dødsfaldet, fremgår af "allehelgenslisten", hvis vedkommende er medlem. Hvis man har kendskab til andre pårørende, som ikke er medlemmer, må man ikke uopfordret kontakte dem med en invitation.