7. SEPTEMBER 2022

Skal I have ny præst? Her kan I få hjælp til processen

Der er mange ting at tage højde for, når I skal have ny præst eller provst. Med vejledningen "Værd at vide om præste- og provsteansættelse" får du hjælp til opgaven.

Præst

Brug vejledningen "Værd at vide om præste- og provsteansættelse" når I skal have ny præst eller provst. Foto: Folkekirken.dk

Af: Marie Gaarden

Skal I have en ny præst eller provst? I "Værd at vide om Præste- og provsteansættelse" finder du regler og gode råd om ansættelsesforløb, start på samarbejdet, forventningsafstemning, præstebolig - og mere til.  Vejledningen er lavet af Landsforeningen og Præsteforeningen i fællesskab. 

God forberedelse
Når I skal have en ny præst/provst, kræver det grundig forberedelse. Og her er vejledningen et godt redskab. Den giver overblik over hele ansættelsesforløbet og guider dig gennem de forskellige opgaver – fra menighedsrådets overvejelser om, hvilken præst man gerne vil have, til den nye præst/provst er ansat. Vejledningen beskriver også de opgaver og forhold, de forskellige parter varetager i forbindelse med ansættelsesproceduren.  

Overskuelig vejledning
Men hvad nu, hvis der er tale om et vikariat, en præst med særforpligtelse eller en provst, der skal ansættes? Her hjælper vejledningen dig også på vej. Den er bygget op, så du bliver bedt om at vælge, hvilken præstestilling der er tale om, og du vil blive ledt igennem den proces, som gælder for netop den type ansættelse. 

Her finder du vejledningen

Flere artikler om samme emne

#Vejledning #Ansættelse