31. MAJ 2023

Ny indsats giver mulighed for lønkompensation

Bliv Faglært hedder en ny indsats, hvor I kan søge økonomisk støtte, hvis jeres medarbejdere ønsker at uddanne sig inden for deres arbejdsområder.

Kirkegaardsansat arkiv folkekirken.dk

Ny mulighed tilskud til lønudgifter eller vikardækning, hvis jeres medarbejdere tager en erhvervsuddannelse. Foto: folkekirken.dk

Af: Marie Gaarden

Med støtte fra Bliv Faglært kan I betale fuld løn til ansatte, der tager en erhvervsuddannelse eller et uddannelsesforløb, der leder medarbejderen på vej til at blive faglært.

Målet med den særlige indsats, der hører under Den Statslige Kompetencefond, er nemlig at gøre det så omkostningsneutralt som muligt at bakke op om medarbejdere, som ønsker at tage en erhvervsuddannelse inden for deres arbejdsområde.

Den økonomiske støtte kan søges til medarbejdere på OAO-overenskomst, som fx gravere og gravermedhjælpere.

-  Uddannelse er et vigtigt fokusområde for menighedsrådene som arbejdsgivere, for når medarbejdere deltager i relevant faglig udvikling og opkvalificering, øges kvaliteten i opgaveløsningen, og det er med til at sikre, at medarbejderen har de rette kompetencer både nu og i fremtiden, siger Inge Kjær Andersen, næstformand for Landsforeningen og formand for Personaleudvalget.

- Kompetenceudvikling kan også forbedre trivslen og jobtilfredsheden hos den enkelte medarbejder, pointerer hun.

Støtten kan bruges som tilskud til lønudgifter eller vikardækning. Indsatsen støtter dermed udgifter, der ligger ud over uddannelses-/kursusgebyrer, materialer samt transport og ophold, som der kan søges om støtte til i Den Statslige Kompetencefond.

Fokus på de ufaglærte og kortuddannede
Midlerne i indsatsen ”Bliv Faglært” er afsat til uddannelse af medarbejdere, der er ufaglærte, kortuddannede eller medarbejdere, der ikke har opnået højeste faglærte niveau inden for det område, de arbejder med. På samme måde er indsatsen også for medarbejdere med en forældet uddannelse.

Læs mere om indsatsen
Læs mere om Bliv Faglært på Kompetencesekretariatets hjemmeside, hvor I også finder ansøgningsskemaet.

På hjemmesiden ligger også en kommunikationspakke med folder, artikler, cases samt tekster, som kan downloades og anvendes, hvis I selv vil sprede budskabet om Bliv Faglært. 

Andre muligheder for tilskud
I kan også søge midler til støtte af screeningforløb og undervisning på forberedende voksenundervisning (FVU i dansk, matematik, IT og engelsk) og ordblindeundervisning (OBU) for ansatte på OAO-overenskomst.
Læs mere om det her

Om indsatsen

Bliv Faglært er en særlig indsats under OAO-fondspuljen i Den Statslige Kompetencefond. Indsatsen er aftalt i den statslige overenskomst for 2021 til 2024 af Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

 

Flere artikler om samme emne

#Uddannelse #Tilskud