22. JUNI 2021

Kom med i nyt unge-netværk

Netværksgrupper og gode relationer kan være berigende i dit frivillige virke. Her kan du vende dine erfaringer med andre og suge til dig af andres erfaringer og oplevelser. Men hvordan starter man en netværksgruppe?

Lokaltnetvaerk1

Vil du være med i en ny netværksgruppe for unge menighedsrådsmedlemmer? Illustration: Bob Katzenelson.

Af: Anja Christensen

Vi du med i netværksgruppen eller høre mere, så kontakt udviklingskonsulent Louise Theilgaard på lt@menighedsraad.dk eller telefon 87 32 21 42.

Landsforeningen hjælper nu unge menighedsrådsmedlemmer godt på vej med et nyt tilbud. 

Netværksgruppe for unge i menighedsrådene  
Netværk kan være baseret på mange ting; det kan være alder, interesse, faglighed, geografi eller noget helt femte.   

Rikke Bendix på 27 år sidder i menighedsrådet i Ballerup Sogn, og hun savner et netværk for unge menighedsrådsmedlemmer:  
- Der sidder ikke så mange unge i menighedsrådene, og jeg kan mangle nogen at spejle mig i, forklarer Rikke Bendix.  

Hun mener, at det vil være godt for unge menighedsrådsmedlemmer at have et netværk at mødes i:  
- Det er rart at vide, at der er andre menighedsrådsmedlemmer på samme alder rundt omkring i landet. Og jeg tror vi kan have stor glæde af at mødes med hinanden.  

Rikke Bendix har derfor kontaktet Landsforeningen i forhold til at danne et netværk, og det sætter vi nu i gang. Vi ved fra andre medlemmer at flere af de unge menighedsrådsmedlemmer sætter pris på alt det, de lærer af de garvede i menighedsrådet, men at de savner nogen på deres egen alder at sparre med.  

Derfor hjælper Landsforeningens udviklingskonsulenter nu med at etablere et netværk for menighedsrådsmedlemmer mellem 18-35 år. Netværksgruppen er et fællesskab, hvor medlemmerne kan sparre med hinanden, samles om faglige input til rådsarbejdet, udveksle idéer og lære hinanden at kende. 

Sidder du som 37-årige og tænker ”dét er lige mig”, skal du dog ikke holde dig tilbage. 

Vi hjælper med at sætte rammerne 
Alle kan være med i en netværksgruppe, men det kræver en indsats for, at det bliver frugtbart, og det kan være svært at starte netværk op fra bunden. Derfor inviterer vi på årsmødet til workshop henvendt til unge menighedsrådsmedlemmer, hvor vi går mere i dybden med, hvordan man skaber en solid og god netværksgruppe. 

Vi giver tips til, hvordan man skaber værdi i gruppen og beholder livskraften i netværket. Fx er det vigtigt at overveje, hvad formålet er, hvad deltagerne skal få ud af gruppen, og hvordan man sikrer det. Selvom der selvfølgelig er plads til small talk og hygge, så er en netværksgruppe mere end en kaffeklub, og derfor er det vigtigt, at møderne har konstruktivt indhold. Det kan fx være foredrag eller oplægsholdere, der kommer med faglige input. 

Vi hjælper netværksgruppen godt fra start, tænker i temaer og emner til de kommende møder og giver redskaberne til at komme videre og danne et vedvarende netværk.  

Du er naturligvis velkommen i netværksgruppen, selvom du ikke skal med på årsmødet.

Flere artikler om samme emne

#Unge #Netværk

Læs også: