5. FEBRUAR 2024

Varsling om afholdelse af særlige feriedage

Husk at der er en særlig afholdelsesperiode for særlige feriedage. Læs mere her og få styr på reglerne.

Kalender (2)

Særlige feriedag skal afholdes inden 30. april året efter optjeningsåret. Foto: Colourbox

Af: Arbejdsgiver og Rådgivning, Red. Anja Christensen

Særlige feriedage optjenes i kalenderåret og afholdes i perioden fra 1. maj til 30. april året efter.
Særlige feriedage, der er optjent i 2022, skal således afvikles i den periode, der strækker sig fra 1. maj 2023 til 30. april 2024.

Tidspunktet for afholdelse af særlige feriedage fastlægges som udgangspunkt ved aftale mellem kontaktpersonen og den enkelte medarbejder, men hvis der ikke kan opnås enighed, kan I som arbejdsgiver kræve, at dagene afholdes inden 1. maj 2024.

Det vil sige, at I kan varsle de særlige feriedage til afholdelse, og varslet er en måned. En medarbejder, der fx skal holde fem særlige feriedage fra 8. april 2024, skal have besked herom senest 7. marts 2024. Bliver det nødvendigt at varsle, så husk at give den ansatte skriftlig besked. Så opstår der ikke tvivl om, hvorvidt de særlige feriedage er varslet rettidigt, og hvornår de skal holdes.

Særlige feriedage kan holdes som brøkdele af dage, hvis det aftales mellem kontaktpersonen og den enkelte ansatte. Hvis I som arbejdsgiver derimod varsler dagene til afholdelse, kan de kun varsles til afholdelse i hele dage.

Hvis de særlige feriedage ikke er afviklet senest 30. april 2024 – og heller ikke er aftalt overført til den kommende afholdelsesperiode (1. maj 2024-30.april 2025) – skal I godtgøre dagene kontant direkte til medarbejderen.

Flere artikler om samme emne

#Særlige feriedage