Traditionen med at skrive julekort til alle, som man har været i kontakt med i årets løb, eller som man på denne måde ønsker at fastholde kontakten til, selv om tiden ikke tillod at man kunne mødes personligt, er desværre på retur.

Om det skyldes postvæsenets eller håndskriftens forfald, tidens travlhed eller de sociale mediers muligheder for konstant at fortælle andre, hvad man lige nu foretager sig, og holde sig orienteret om de nærmeste par hundrede venners gøren og laden, tanker og meninger, skal jeg lade være usagt. Men lidt trist er det da.

De forestående juledage er netop en af de lejligheder, vi har for at komme ned i tempo og nyde samværet med familie og de nærmeste venner, uden at der nødvendigvis skal ske andet end det sædvanlige.

Jeg håber, at mange vil benytte lejligheden, når man mødes til en af julens gudstjenester, til med taknemmelighed at sende en tanke til de mange frivillige menighedsrådsmedlemmer, som er med til at sikre, at den lokale kirke også er et levende tilbud resten af året.

Juledagene må gerne være en festlig pause fra ansvaret for vores fælles folkekirke. Når vi er kommet ind i det nye år, venter der mange vigtige og spændende opgaver forude. Ikke mindst at sikre, at menighedsrådsvalget bliver en succes.

Regler og cirkulærer om valgets afvikling er ved at falde på plads, og fra Landsforeningens side står vi klar med et tilbud om kurser i det nye år, så alle har mulighed for at være klædt godt på inden orienteringsmødet 12. maj og valgforsamlingen 15. september.

Reglerne kan godt forekomme omfattende og detaljerede. Landsforeningen har gjort, hvad der er muligt for at fjerne unødvendige og alt for detaljerede bestemmelser. Men det er afgørende for valgets legitimitet, at reglerne sikrer alle lige og retfærdig adgang til at få indflydelse på, hvem der skal sætte retningen for det lokale kirkeliv i den kommende periode.

Valgforsamlingen er en nyskabelse i lovgivningen, men svarer reelt til den virkelighed de fleste af os kender fra tidligere valg. Procedurerne omkring valget skulle gerne være med til at sikre, at valget også demokratisk opfattes som legitimt.

Det er der heldigvis alt sammen tid til at fordybe sig i, når først julens og nytårets fester har ladet os alle opleve nærværet om julens budskab og samværet med mennesker, vi holder af.

Glædelig jul og godt nytår.