Gak ud min sjæl, betragt med flid i denne skønne sommertid, Guds underfulde gaver.

Landsforeningens år drejer sig om årsmødet som kloden om sin akse. Endnu en gang har vi været samlet for at drøfte folkekirkens og foreningens væsentlige og aktuelle udfordringer. For bestyrelsen betyder det, at vi nu skal i gang med at bearbejde de mange holdninger og indtryk, så det kan blive til konkrete resultater til gavn for menighedsrådene og det lokale liv og arbejde i menighederne. Inden det hele starter forfra til efteråret med møder, konferencer, udvalg og arbejdsgrupper i distriktsforeninger, i Landsforeningen og i Kirkeministeriet. Og ikke mindst med møder i vores lokale menighedsråd, provstiudvalg og stiftsråd. 

Rolig periode på vej

Også lokalt i sognene nærmer vi os i de fleste tilfælde en rolig periode, hvor antallet af aktiviteter holdes på lavt blus, og hvor deltagelsen i gudstjenesterne svinder ind. Undtagelsen er naturligvis kirken i sommerlandet, hvor man står over for årets travle tid, uden at der af den grund  nødvendigvis følger ekstra ressourcer med til at betjene de mange sommergæster, som heldigvis flittigt benytter de mange tilbud om gudstjenester og koncerter.

Det er sommer, og vi bliver alle sammen revet lidt ud af vores vante mønstre. Det er, uanset hvor eller hvordan vi tilbringer sommeren, en god anledning til at løfte blikket fra de daglige udfordringer og få et andet perspektiv på de opgaver, der tidsnok skal melde sig til august. Om det så er i naturoplevelsen, gennem en god bog eller i samværet med mennesker, som man ikke er sammen med til daglig. Eller i helt almindelig kedsomhed, hvor man betragter græsset, mens det gror, og lader tankerne følge deres egne veje. 

Måske kan vi også bruge sommerdagene til at blive klogere på, hvordan de mennesker, vi møder på vores vej, oplever folkekirken, om de så er unge eller bare helt almindelige medlemmer i alle aldersgrupper. En gang imellem er det godt at tale med nogen uden  for de indforståedes kreds om de ting, der optager os i menighedsrådene, når det ikke er sommer. Og hvem ved, måske kan der endda komme gode samtaler om tro og kristendom ud af det.

God sommer!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter