29. JUNI 2022

Følg Forsikringsenheden på DAP

Forsikringsenheden under Folkekirkens Fællesfond er det center, hvor sognene skal anmelde skader, som kan udløse en forsikringssum. Hos Forsikringsenheden finder du også vejledninger og nyhedsbreve, som indeholder vigtig viden for menighedsråd.

COLOURBOX27019824

Menighedsrådene kan få vigtig og inspirerende viden hos Forsikringsenheden, som findes på Den Digitale Arbejdsplads. Foto: Colourbox.

Af: Alex Kjær

Indtil Folkekirkens nye intranet overtager i 2023, finder du Forsikringsenheden på DAP. Her kan du lave online anmeldelser af skader på kirker, bygninger og inventar. Det er også her, du finder nyhedsbreve med information om blandt andet frister og gode råd om sikring af bygninger og inventar.

Hans-Henrik Nielsen, formand for Landsforeningens bestyrelses udvalg for Økonomi, bygninger og grøn omstilling, er med i forsikringsgruppen, der en gang om året har møde med Forsikringsenheden. Han siger:

– Vi anbefaler menighedsrådene, at de går ind på Den Digitale Arbejdsplads og følger med i både nyhedsbreve og vejledninger, fordi det kan være en stor hjælp og inspiration i det daglige arbejde.

Risiko for brand

Fx kan man læse, at manglende vedligeholdelse af elinstallationer ofte er skyld i brande. Det kan fx skyldes brug af forkerte eller dårligt isolerede kabler, at et kabel er trukket gennem en døråbning, så kablet klemmes, når døren lukkes, at stofledninger mørnes, at lampeudtag uden afdækning trækker støv og spindelvæv op, at der trænger fugt ind i stikkontakter og så videre. Derudover er glemte el-apparater som kaffemaskiner også skyld i en del brande.

Derfor anbefales det i en vejledning, som ligger online hos Forsikringsenheden, at:

  • der udføres regelmæssigt eftersyn og termografering af eltavler af en autoriseret el-installatør
  • der ikke kobles for mange lamper/apparater på én enkelt kontakt
  • ledninger jævnligt efterses for skader (fx gnaveskader fra mus eller klem/skarpe buk)
  • installere røgalarmer i alle rum

Hos Forsikringsenheden kan du også læse om kurser i førstehjælp, opbevaring af kirkesølv og meget mere.

Du finder Forsikringsenheden hos DAP ved at klikke her (kræver login).