1. JUNI 2023

Tekniske udfordringer med budget 24

Budgetprocessen for 2024 har været en rodet affære. De tekniske problemer forventes dog løst i eftermiddag. Husk den gældende frist for aflevering af budgetbidrag, som er den 30. juni 2023.

COLOURBOX9020929

Foto: Colourbox.

Når menighedsrådet har godkendt budgettet for 2024, skal det efterfølgende afleveres i økonomiportalen. IT-understøttelsen, som gør det muligt at overføre budgettet til økonomiportalen, har været længe undervejs. Det kan give nogle problemer for menighedsrådene i forhold til de frister, som er gældende.

Kirkeministeriet udsendte den 3. marts 2023 en besked på DAB med de ændrede frister pga. vedtagelse af den nye økonomilov. Fristændringerne er senere beskrevet i et cirkulære, hvor det af §2 fremgår:

”Menighedsrådet behandler senest den 30. juni budgetbidraget og indfører beslutning herom i beslutningsprotokollen. Menighedsrådene indberetter budgetbidrag for kirkekasserne i Økonomiportalen senest den 30. juni. Provstiudvalget kan ikke fastsætte en anden frist.”

Da vi i dag skriver den 1. juni, og det først i eftermiddag er muligt at benytte økonomiportalen til at uploade budgetter, er vi klar over, at det er en kæmpe udfordring i mange menighedsråd. Det kan medføre, at man er nødt til at ændre den planlagte mødedato i juni, så man kan få godkendt og afleveret budgettet.

Som det ser ud lige nu, bliver fristen ikke forlænget yderligere. I menighedsrådene har I derfor til den 30. juni 2023 til at aflevere jeres budgetbidrag.

Flere artikler om samme emne

#Budget 2024 #Budgetbidrag 2024