4. MAJ 2023

Nyt initiativ vil skabe tradition for, at vi bliver bedre til at fejre grundlovsdag

'Grundlovsfesten' er et nyt initiativ, der vil skabe en bevægelse, som skal få folk i Danmark til at markere fællesskab, samfund, grundlov og demokrati, når vi hvert år fejrer grundlovsdag den 5. juni.

Endelig Grundlovsfesten Besk

'Grundlovsfesten' er en ny grundlovsdagsbevægelse, der vil få os til hylde, markere og fejre grundlovsdag den 5. juni. Du kan hjælpe bevægelsen på vej ved at registrere jeres grundlovsarrangement. Illustration: Louise Rosenkrands

Af: redaktion@menighedsraad.dk

Grundlovsfesten er et initiativ bygget på ønsket om at starte en ny bevægelse, der skal få flere folk i Danmark til at markere vores fællesskab, samfund og demokrati, når vi hvert år fejrer grundlovsdag den 5. juni. I kan derfor registrere jeres grundlovsarrangement – og derved hjælpe til at sprede budskabet om jeres grundlovsfejring.

Har I en grundlovsfest til listen? Tilmeld arrangementet her.

Kataloget over alle grundlovsarrangementer i hele Danmark vil til sidst komme til at optræde på Grundlovsfestens hjemmeside, der formidler alle informationerne videre, så alle med lyst til fejring kan finde et arrangement nær dem. Der vil også blive udarbejdet et kort over grundlovsfester i hele landet. 

Udgangspunktet for 'Grundlovsfesten' er at skabe noget nyt for og med børnene her i landet, og initiativet et støttet af Nordea-fonden. I kan ansøge om op til 10.000 kr., hvis I har ambition om at engagere flere børn og unge i jeres grundlovsarrangement. Det er også muligt at få gratis råd og vejledning, hvis I gerne vil holde en grundlovsfest i jeres nærområde. 

Mere om initiativet

Med afsæt i Grundlovsdag som konkret begivenhed skal projektet 'Grundlovsfesten' styrke fejringen af det danske demokrati, for på den baggrund at bidrage til udviklingen af det demokratiske engagement i de kommende år.

Ambitionen er at skabe en ny 5. juni-bevægelse, hvor alle folk i Danmark fejrer grundlovsdag. Initiativet starter med børnene.

Læs mere på Grundlovsfesten.dk.

Flere artikler om samme emne

#Grundlovsdag