22. JUNI 2021

It-kursus for kirketjenere

Det er aldrig for sent at lære nyt.

Illustration

Der er godt nyt til alle kirketjenere, der gerne vil have mere styr på it. Illustration: Kim Broström.

Af: Anja Christensen

Nu tilbydes alle landets kirketjenere at deltage i kurset ’It for Kirketjenere’. Et it-kursus målrettet kirketjenernes arbejdsopgaver, hvor kendskab til sognegården og kirkens it-muligheder styrkes.

Uddannelse til nutiden og fremtiden  
I folkekirken er der, som i resten af samfundet og især i tiden efter corona, et øget fokus på digitalisering. Kurset til kirketjenere er derfor tilpasset, så det sikrer deltagerne de vigtigste it-kompetencer til at klare både nuværende og fremtidige jobkrav.  

Der undervises blandt andet i betjening af it-udstyr, udarbejdelse og print af salmeark, opsætning af projektor og lyd ved foredrag og hvordan en PowerPoint-præsentation redigeres og vises. Kurset tilpasses deltagernes behov – og det er gratis at deltage.

Folkekirken som arbejdsplads er i konstant udvikling og forandring, og kravene til medarbejderne ændrer sig. Også brugerne af kirken og sognegården har nye forventninger til, hvad kirketjeneren kan hjælpe med. Vi håber derfor, at du opfordrer din kirkes kirketjener(e) til at deltage i kurset.

Kurset tilbydes af Danmarks Kirketjenerforening, AMU Fyn og Landsforeningen.

Find mere information om kurset og tilmelding her. 

Flere artikler om samme emne

#Uddannelse

Læs også: