På folkekirkens område har ansatte under 3F og HK betalt spisepause, hvilket fremgår af deres overenskomster. Øvrige ansatte i folkekirken har ikke betalt spisepause, da det ikke fremgår af deres overenskomster.

I forbindelse med OK18 indgik de centrale forhandlingsparter aftale om, at ansatte i staten der i forvejen har betalt spisepause, også uden det fremgår af deres overenskomst, får det som en overenskomstmæssig ret.

Træder i kraft 1. august 2020

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen/skatteministeriet og de faglige organisationer har efterfølgende præciseret aftalen således, at det omfatter alle medarbejdere i staten, hvor det ikke udtrykkeligt fremgår af overenskomster, at der ikke er betalt spisepause. Det træder i kraft 1. august 2020.

Når der indgås aftaler eller udarbejdes lovgivning, som omhandler ansatte i staten, så omfatter det normalt ikke folkekirkens ansatte, medmindre det direkte fremgår af aftalen eller lovteksten. Folkekirken er ikke direkte nævnt i aftalen om betalt spisepause.

Derfor arbejder vi på at få afklaret, om betalt spisepause også omfatter folkekirkens ansatte. Det vil blive meldt ud, når der er en afklaring.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter