Opdateret 12. marts kl. 17.15 med en FAQ nederst i artiklen

Biskopperne har i dag udsendt en vejledning til, hvordan man håndterer konsekvenserne af de tiltag, som myndighederne har besluttet for at forsinke smittespredning af coronavirus og udbrud af Covid-19.

Tiltagene omfatter de offentlige virksomheder og institutioner og indbefatter også folkekirken i Danmark.

Menighedsrådene modtager derfor i dag en mail fra Kirkeministeriet om, hvordan man skal forholde sig i den nuværende situation.

Gudstjenester aflyses – kirkelige handlinger gennemføres

I biskoppernes vejledning fremgår blandt andet, at gudstjenester i folkekirkens kirker, aktiviteter i sognegårde og andre offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært, er omfattet af regeringens beslutning om, at alle offentlige institutioner indendørs aktiviteter indstilles med øjeblikkelig virkning de næste 14 dage.

Folkekirken vil stadig udføre kirkelige handlinger, dvs. dåb, vielser og begravelser. Men det kan blive under andre forhold end normalt. Det vil fx ikke ske i forbindelse med gudstjenester, og der vil som udgangspunkt ikke være offentlig adgang.

Hjælp til de nye udfordringer

Landsforeningen støtter op om biskoppernes vejledning og vil arbejde med at hjælpe menighedsrådene til at finde løsninger på de spørgsmål, den rejser i forhold til personalet m.v.

Læs biskoppernes vejledning her.

Læs spørgsmål og svar i vores FAQ.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter