Om kort tid offentliggøres programmet for Folkekirkemødet 2019, der foregår i et stort telt på Markedspladsen i Herning, hvor Mulighedernes Marked – som er en del af Himmelske Dage - også holder til.

Folkekirkemødet afholdes i år for tredje gang, og det har udviklet sig til at være det centrale forum for samtalen mellem alle dele af folkekirken om tidens væsentligste spørgsmål.

I løbet af formiddagen kan deltagerne blandt andet drøfte nadverritualet med sognepræst Marianne Juel Maagaard fra Himmelev Kirke som oplægsholder. Nadveren er blevet et skelsættende sakramente, som ofte deler menigheden. Men kan vi som lutheranere leve med, at vores ritualer er svære at forstå for det folk, vi er kirke for?

Gudstjenestens liturgi

Der er også mulighed for at drøfte samvirket mellem præst og menighedsråd om gudstjenestens liturgi, hvor menighedsrådsmedlem Helga Kolby Kristiansen fra Fredens Kirke i Aarhus er oplægsholder.

Landsforeningens formand, Søren Abildgaard, byder velkommen klokken 10.

-Jeg er glad for, det er lykkes at sammensætte et program, som afspejler bredden i folkekirken. Der er mange aktører og mange organisationer, som gør et stort arbejde. Nu håber vi, der også er mange medlemmer af folkekirken og interesserede udefra, som har lyst til at deltage i debatten og lade sig inspirere til arbejdet hjemme i den lokale kirke.

Afsættet for formiddagens program er de to sakramenter dåb og nadver. Om eftermiddagen er omdrejningspunktet folkekirkens mission og diakoni. Her kan man blandt andet høre konsulent og formand for Folkekirkens Mellemkirkelige Råd Mogens S. Mogensen fortælle om den missionale folkekirke.

Er folkekirken alene for de stærke?

Der er også mulighed for at blive klogere på, om folkekirken alene er for de stærke? Morten Skov Mogensen fra KFUM’s sociale arbejde vil blandt andet komme ind på, at folkekirken har meget at byde på som netværks- og fællesskaber i et fragmenteret samfund, hvor vi i stigende grad tenderer til at omgive os med mennesker, der ligner os selv.

Folkekirkemødet foregår fra klokken 10-17.15, men indledes allerede klokken ni med en bibelrefleksion ved biskop Henrik Wigh-Poulsen, som afholdes i Herning Frikirke, cirka 100 meter fra Markedspladsen.

Folkekirkemødet finansieres af folkekirkens fællesfond. Det er arrangeret af Landsforeningen samt en række folkekirkelige organisationer, og det er gratis at deltage, tilmelding er ikke nødvendig.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter