Udover at kirken i sommerlandet er et sted at tage på sightseeing til, så viser en ny rapport, at kirken i sommerlandet kan have større betydning end folks egen sognekirke.

Rapporten viser eksempler på sommergæster, som vælger at blive viet eller få deres barn døbt i deres "sommerhuskirke", og der er endda eksempler på, at sommergæster bosat i udlandet har fået deres børn konfirmeret i "sommerhuskirken". Det kan man læse mere om i rapporten på side 83 – 94 og 126 – 134.

Der er flere interessante og overraskende fund i rapporten. Den er lavet i samarbejde mellem Aalborg, Ribe og Viborg Stift. Den er skrevet af antropolog Marianne Houmøller-Jørgensen og udgivet af Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.

Læs mere på siden "Kirken i Sommerlandet" på FUV's hjemmeside.