8. JANUAR 2019

Varsling af restferie og særlige feriedage

Har jeres medarbejdere restferie og/eller særlige feriedage, som skal afholdes i dette ferieår? Så er det tid til at få ferien planlagt.

parasol.jpg

Af: Charlotte Tybjerg Sørensen

Ferie og særlige feriedage, der er optjent i kalenderåret 2017, skal afvikles i ferieåret, der strækker sig fra 1. maj 2018 til 30. april 2019.

Har en medarbejder restferie/særlige feriedage, som endnu ikke er planlagt, er det på tide at få en aftale med pågældende i kalenderen. Hvis ikke det lykkes at lave en aftale om, hvornår restferien/særlige feriedage skal holdes, kan I varsle restferien/de særlige feriedage til afholdelse.

I kan altså kræve, at både restferie og særlige feriedage afholdes inden udgangen af april 2019. Varslet er én måned. En medarbejder, der fx skal holde restferie fra 2. april 2019, skal have besked om det senest den 1. marts 2019.

Bliver det nødvendigt at varsle, så husk at give medarbejderen besked skriftligt. Så opstår der ikke tvivl om, hvorvidt restferien/de særlige feriedage er varslet rettidigt, og hvornår restferien/de særlige feriedage skal holdes.