Hvordan kan vores forening også i fremtiden være relevant for menighedsrådene i Danmark? Det er et meget aktuelt spørgsmål for Landsforeningens bestyrelse, som også kommer til at fylde på både midtvejsmøder og års- og delegeretmøder i de kommende år. 

Oplæg på Midtvejsmødet

D. 17. november mødes distriktsforeningernes bestyrelser og Landsforeningens bestyrelse til Midtvejsmøde, og her er der blandt andet fokus på medlemsstrategi. Næstformand Carsten Bøgh Pedersen er ankermand for den nye strategi, og det er væsentligt, at vi genovervejer vores relation til medlemmerne, mener han: 

- Vi skal som samlet forening hele tiden overveje, hvordan vi kan skabe mest mulig værdi for menighedsrådene. Det er vores opgave at støtte dem i deres arbejde med at skabe liv og vækst i sognene. Vi vil gerne gøre det så godt, at det også i fremtiden er relevant at være medlem af vores forening. Derfor skal vi nu se på, hvordan vi kan pleje relationen til vores medlemmer og inddrage dem mere i foreningens arbejde, siger Carsten Bøgh Pedersen. 

En ny medlemsstrategi skal ifølge Carsten Bøgh Pedersen også sætte ord på, hvordan arbejdsdelingen skal være mellem distriktsforeninger og Landsforening fremover, og den debat tages der så småt hul på til det kommende Midtvejsmøde. 

Fire arbejdsgrupper

Carsten Bøgh Pedersen vil præsentere distritksforeningernes bestyrelser for de første tanker om en ny medlemsstrategi, og herefter er der lagt op til, at deltagerne fra både distriktsforeningerne og Landsforeningen i fællesskab skal i arbejdstøjet. I programmet er der gruppedrøftelser under fire overskrifter: 

  • Kursusvirksomheden
  • Vælgermøder op til folketingsvalget
  • Hjemmesideløsningen til distriktsforeningerne
  • Overvejelser om et fælles medlems-administrationssystem

 Deltagerne kan efter oplægget vælge det emne, som interesserer dem mest. Men det er ifølge Carsten Bøgh Pedersen en god ide at overveje sin deltagelse hjemmefra:

 - Det er selvfølgelig mest hensigtsmæssigt, hvis distriktsforeningen har folk med i alle arbejdsgrupper, så man bagefter ved, hvad der er blevet arbejdet med i de forskellige grupper. Man kan derfor med fordel aftale fordelingen hjemmefra - eller måske på vej i bilen til Fredericia. 

Find programmet for Midtvejsmødet og læs om gruppedrøftelserne her 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter