25. JANUAR 2017

Nu er der valg til de lokale distriktsforeninger

I de kommende uger er der valg til de 44 distriktsforeninger, der udgør Landsforeningens demokratiske grundlag. De tilbyder også fællesskab, kurser og arrangementer til menighedsrådene lokalt

Distriktsforeningerne skal have nye folk i bestyrelserne. Menighedsrådsmedlemmer - både læge og præster - kan stille op og stemme til valgene, som foregår på generalforsamlinger i februar og starten af marts.

Det er vigtigt at møde op og deltage i valgene på generalforsamlingen i distriktsforeningen, mener næstformand i Landsforeningen, Carsten Bøgh Pedersen. Også hvis man er ny i et menighedsråd: 

- Som nyvalgt eller genvalgt menighedsrådsmedlem er du et ”tandhjul” i folkekirkens kæmpestore maskine. Du er først og fremmest valgt til opgaven af dit lokale sogn, men det betyder ikke, at dit virke skal begrænses til det lokale sogn, du er valgt i. Distriktsforeningen er noget for dig, hvis du har  interessen for og overskuddet til at arbejde for menighedsrådenes gode vilkår som arbejdsgivere og ledere af folkekirken på det lokale plan. Landsforeningen skal varetage interesser for alle slags menighedsråd og derfor er det vigtigt, at alle stemmer bliver hørt, og det bliver de bedst, når de er organiseret i distriktsforeninger, som har direkte indflydelse på Landsforeningens politik og virke, siger han. 

Selv aktiv
Næstformanden har selv været aktiv i sin lokale distriktsforening i en årrække, fra han var ny præst i Vive-Hadsund Sogn. I 2008 tog han springet fra distriktsforening til Landsforening, da han lod sig opstille og siden blev valgt ind som gejstlig kandidat i Landsforeningens bestyrelse.  

Som nyvalgt eller genvalgt menighedsrådsmedlem er du et ”tandhjul” i folkekirkens kæmpestore maskine. - Carsten Bøgh Pedersen

Det er også distriktsforeningerne, der opstiller kandidater til Landsforeningens bestyrelse, som skal vælges på Landsforeningens årsmøde i maj. Og det er distriktsforeningerne, der vælger de delegerede, der skal vælge den nye bestyrelse på årsmødet. Netop her har distriktsforeningerne en vigtig opgave, mener Carsten Bøgh Pedersen:  

- En af distriktsforeningernes vigtigste opgaver i 2017 er at vælge en god bestyrelse for Landsforeningen, der de næste fire år kan arbejde godt for menighedsrådene og den danske folkekirke. Derudover skal de nye bestyrelser som altid at være Landsforeningens medspiller. Distriktsforeningerne er grundlaget for Landsforeningens virke og indflydelse. De er Landsforeningens demokratiske legitimitet og den samtalepartner, som Landsforeningen udvikler sin politik sammen med, siger Carsten Bøgh Pedersen. 

Der har allerede været afholdt generalforsamling i Jammerbugt distriktsforening af menighedsråd og i Distriktsforeningen for Fredericia provsti

Flere artikler om samme emne

#Distriktsforeninger