Den Digitale Arbejdsplads er hele folkekirkens intranet. Det er her, man kan få nyheder fra blandt andet Landsforeningen, stifter og Kirkeministeriet. Og her man finder menighedsrådets postkasse, håndbøger, arkiv - og en lang række andre gode redskaber. 

De nye kurser udbydes af distriktsforeningerne fra slutningen af april. Og der er al mulig grund til at komme i gang med at bruge Den Digitale Arbejdsplads. Det mener Inge Kjær Andersen, der er medlem af Landsforeningens bestyrelse og Folkekirkens IT-styregruppe: 

- Den Digitale Arbejdsplads er et af menighedsrådenes primære arbejdsredskaber. Det er her, vi får al vores kommunikation om, hvad der foregår. For mig er det den primære informationskilde til arbejdet. Og et sted, hvor jeg opbevarer ting og vidensdeler. I mit menighedsråd gemmer vi alle dagsordner, referater og bilag fra menighedsrådsmøder og udvalgsmøder her. Så er det let at læse op på, hvad der er foregået på møder, som man ikke har deltaget i. I forbindelse med en byggesag har vi også et grupperum, hvor vi deler dokumenter med provstiet og stiftet. Så ved alle, hvad der sker i sagen.

“Kom godt i gang”-kursus
Der er mange funktioner på Den Digitale Arbejdsplads, og kurset sigter på at give et godt overblik over de mange muligheder og en chance for at spørge, fortæller Inge Kjær Andersen:  

- For både Landsforeningen og IT-styregruppen er det vigtigt at få præsenteret Den Digitale Arbejdsplads på nogle fysiske kurser, hvor man har mulighed for at stille spørgsmål og få svar. Det kan man ikke på et e-læringskursus, konstaterer hun.  

Undervisningen på kurserne sker via en PowerPoint-præsentation, og der vil blive udleveret materialer, som man kan bruge efterfølgende, når man hjemmefra logger på Den Digitale Arbejdsplads. 

På kurset kan man lære om: 

  • Hvordan man finder oplysninger og nyheder fra Landsforeningen, stiftet, og Kirkeministeriet. 
  • Hvordan man bruger menighedsrådets postkasse.  
  • Hvordan man kan arkivere indgående og udgående post i menighedsrådets arkiv.   
  • Hvilke håndbøger der er, og hvad de kan bruges til.  
  • Hvad sognet har liggende i dataarkivet vedrørende løn og regnskab m.m.   
  • Hvordan man kan tegne abonnementer på nyheder og artikler om forskellige emner, eksempelvis om løn til kontaktpersonen eller om regnskab til kassereren og andre, som følger med i økonomien. 

Kurserne vil blive udbudt her på siden fra starten af marts. Der kommer mere information om kurserne i Landsforeningens medier, når man kan tilmelde sig. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter