Provstiudvalgskonference

Tid og sted:

Lørdag den 30. september 2017 kl. 11.00–15.00.

Messe C, Vestre Ringgade 101, 7000 Fredericia.

Der kan deltage tre fra hvert provstiudvalg. Både kandidater og nuværende medlemmer kan deltage. 

Stiftsrådsmedlemmer kan også deltage i konferencen.

Det er gratis at deltage

Læs mere om programmet og meld dig til her.

Det er i provstierne, at linjerne bliver lagt for folkekirkens lokale økonomi. Helt præcist er det 80 % af udgifterne, der bruges lokalt, og i 2015 svarede det til 6.3 mia. kr.

Med den store pengepose følger også ansvaret for at forvalte midlerne godt, og netop det spørgsmål sætter en konference for nuværende og kommende provstiudvalgsmedlemmer til efteråret fokus på.

LÆS MERE: Find programmet her.

Landsforeningens formand Søren Abildgaard siger om konferencen:

- Til efteråret skal der vælges nye provstiudvalg og stiftsråd. Provstiudvalgene har en vigtig opgave som omdrejningspunktet for folkekirkens lokale økonomi. Det er vigtigt, at de kommende provstiudvalg forstår, hvordan de sammen med menighedsrådene har ansvaret for at styre og prioritere økonomien, og at de kan være med til skabe gode rammer for det lokale kirkeliv ved at løfte fælles opgaver som f.eks. det psykiske arbejdsmiljø i kirkerne i provstiet.

I paneldebatten deltager kirkeminister Mette Bock (LA), kirkeordfører Marianne Jelved (RV), kirkeordfører Christian Langballe (DF), formand Anders B. Hummelmose (Brønderslev Provstiudvalg), provst Torben Hjul Andersen (Haderslev Domprovsti). Rasmus Birkerod fra TV ØST er ordstyrer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter