Inge Kjær Andersen er formand for menighedsrådet i Hans Egedes Sogn i Aalborg og medlem af Landsforeningens bestyrelse. Hun er med til at udvælge de områder, hvor Landsforeningen bedst kan hjælpe medlemmerne, og hun er ikke i tvivl om, hvad det stærkeste redskab til rekruttering af kandidater er: 

- Vi sidder her jo alle sammen, fordi vi blev spurgt. At spørge er det, der virker. Og derfor giver det mening at sætte fokus på, hvordan vi i menighedsrådene kan blive endnu bedre til at tage dialogen med mulige kandidater. 

Viden, redskaber og lokale materialer
I løbet af foråret kommer der en buket af tilbud og materialer, der alle skal hjælpe menighedsrådene med at finde de rigtige kandidater til den kommende valgperiode. Landsforeningen har fået kr. 750.000,- af Fællesfonden til indsatsen, men præcis hvilke elementer buketten vil blive bundet af, er endnu ikke fastlagt, for indsatsen er stadig på tegnebrættet, fortæller Inge Kjær Andersen. Sikkert er det dog, at der kommer materialer til kandidaterne, fx foldere og plakater, som menighedsrådene kan tilpasse til lokale forhold, fx med et lokalt logo, fotos og tekster: 

- Vi vil gerne give folk mulighed for at målrette kampagnen lokalt, fordi sognene jo er forskellige. Det er lokalt, man ved, hvilken kirke man gerne vil have - og derfor også hvilke folk, man mangler og gerne vil have til at stille op. Nu er det heldigvis blevet teknisk muligt at lave skabeloner, som gør det rigtig nemt for menighedsrådene at få noget lokalt, der ser top-professionelt ud, med en ganske lille indsats. Det glæder jeg mig selv til at komme i gang med at bruge, siger Inge Kjær Andersen. 

Gå i gang nu
Det er planen, at materialerne er klar omkring d. 20. april (dato opdateret d. 29.marts, red), men derfor kan man godt allerede 
her i foråret starte snakken til fx kirkekaffen og børnegudstjenesten, mener Inge Kjær Andersen. Hun mener også, at det er vigtigt at få aftalt, hvem der kan opfordre folk til at stille op - hvordan:  

-  Det kan ligeså godt være en kirketjener eller en præst som et lægt menighedsrådsmedlem, der fortæller, at der er menighedsrådsvalg, og jeg vil gerne opfordre til, at alle i kirken går sammen om opgaven. Man skal dog huske at aftale spillereglerne inden. Man kan jo prikke på mange måder. Fx ved at opfordre til, at man kommer til opstillingsmødet. Eller ved at man fortæller formanden om en kandidat, man har gået og tænkt på, siger Inge Kjær Andersen. 

Har I succes med rekruttering? 
Sidder du i et menighedsråd, der har gode erfaringer med at finde kandidater? Så hører vi i Landsforeningen gerne fra jer. Skriv til valg@menighedsraad.dk. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter