Få inspiration til arbejdet med visioner, budgetter og alle de andre aspekter af ledelsesarbejdet i menighedsrådet
Om kort tid banker det nye år på døren, og årsskiftet er også en markør for, at regnskabsåret 2019 slutter, og et nyt regnskabsår 2020 begynder. I den sammenhæng har kasserer og regnskabsfører nogle vigtige opgaver at varetage og deadlines at tage hensyn til.
Vil I skabe fællesskab blandt menighedsrådsmedlemmer? Vil I give inspiration og erfaringsudveksling lokalt? Samles om faglige input til rådsarbejdet? Gøre det lettere og måske endda sjovere at være menighedsrådsmedlem? Så følg vores guide.
Det er vigtigt at få sat ord på arbejdspladsens værdier, holdninger, politikker og kultur inden for forskellige områder. Her er fire trin til at starte processen.
Ønsker menighedsrådet mere samarbejde med andre i lokalsamfundet, fx lokalråd, borgerforening eller idrætsforeningerne? Her er tre trin, der får jer godt i gang.
Formålet med denne øvelse er at få en god og konstruktiv dialog om arbejdsgiverrollen og blive skarpere på, om menighedsrådets praksis stemmer overens med intentionerne. Det gør man ved sammen at diskutere to spørgsmål: Hvad er god ledelse, og hvad er den vigtigste opgave som arbejdsgiver?
Mange medarbejdere søger om lønstigning i efteråret. Her får du et hurtigt overblik over forløbet i den årlige lønforhandling
Undersøg markedet og gå i forhandlinger, før I køber ind til kirken
25. maj kommer der nye regler for, hvordan man omgås digitale oplysninger. Menighedsrådene er også omfattede af de nye krav. Bliv klogere på, hvad der kommer til at ske
Hvordan taler man sig frem til et godt samarbejde på arbejdspladsen? En ny guide til samtaler mellem medarbejdere og ledelse viser vej.
I skal have ny præst. Men hvilken type skal det være? Hvilke opgaver har I som menighedsråd i forbindelse med ansættelsen? Og hvem ansætter præsten i sidste ende? Få de korte svar her.
Se hvordan overenskomstforhandlingerne for folkekirkens ansatte bliver til
Der er snart valg til provstiudvalgene. Men hvad laver et provstiudvalg?
Den danske folkekirke nyder som en af de få majoritetskirker blandt de lutherske kirker et specielt privilegium, skriver Søren Abildgaard, der deltog i den officielle Luther-fejring i Namibia.
Få fælles retning i arbejdet med liv og vækst med fem enkle trin.
Hvad vil det sige at være et velfungerende menighedsråd? Det har de gjort sig tanker om i Hinnerup
Det koster penge at drive kirke, og det koster lidt energi at få styr på, hvornår budgetterne skal laves. Bliv klogere i vores guide til, hvem der gør hvad – og hvornår de gør det, så pengene kommer i hus.
Syv nye og næsten nye menighedsrådsmedlemmer testede undervisningsportalen til nyvalgte menighedsrådsmedlemmer