The Square

Instr.: Ruben Östlund, 2017

Christian (Claes Bang) er succesfuld kunstnerisk chef på et moderne kunstmuseum. Han er i centrum af den kreative elite og tager sit job meget alvorligt.

I dagene før åbningen af den prestigefyldte udstilling ”The Square”, bliver Christian udsat for et tricktyveri på åben gade. En oplevelse, han ikke kan slippe og sammen med sin assistent, Michael (Christopher Læssø), indleder han en jagt på tyven.

Samtidig kræver journalisten, Anne (Elisabeth Moss), svar på kunstens store spørgsmål og oveni skal Christian stå på mål for den virale kampagne, som museets PR-bureau har skabt, og som bringer museet og dets kunstneriske leder i dyb krise.

Fakta: Produktionslande: Sverige, Tyskland, Frankrig og Danmark, importør: Scanbox, længde: 2 t 31 m.

Kæmpen

Instr.: Johannes Nyholm, 2016

’Kæmpen’ blev kåret som årets svenske film ved Guldbagge-uddelingen i januar.

Filmen handler om Rikard, som er autist og derudover stærkt deform. Men han giver sig ikke uden kamp. Faktisk er han overbevist om, at han vil blive genforenet med sin mor, hvis bare han kan vinde det nordiske petanquemesterskab. Og han har både vennen Johan og en 60 meter høj jætte til at støtte sig.

Under alle filmens pinligheder og absurditeter rumler en egen rå følsomhed, hvor naturalismen får lov til at tiltvinge sig plads i fablen, f.eks. ved petanque-mesterskaberne, hvor vi møder virkelighedens danske mestre i sportsgrenen!

Fakta: Produktionslande: Sverige og Danmark, importør: Scanbox, længde: 1 t 26 m.

Thelma

Instr.: Joachim Trier, 2017

En ung norsk kvinde flytter til Oslo og forelsker sig i sin smukke kvindelige klassekammerat. Næsten samtidig begynder hun at lægge mærke til sin gryende forbindelse og uforklarlige med overnaturlige fænomener.

Fakta: Produktionslande: Norge,Frankrig,Danmark,Sverige, distribution: Camera Film, længde: 1 t 56 m.

 

Heartstone

Instr.: Gudmundur Arnar Gudmundsson, 2017

En afsides fiskerlandsby i Island. Teenagedrengene Thor og Christian oplever en turbulent sommer. Én forsøger at vinde en piges hjerte, mens den anden opdager nye følelser overfor sin bedste ven.

Da sommeren slutter, og Islands barske natur genfinder sin styrke, er det tid til at forlade legepladsen og se voksenlivet i øjnene.

Fakta: Produktionslande: Island og Danmark, distribution: Reel Pictures, længde 2 t 9 m.

Sameblod

Instr.: Amanda Kernell, 2016

Elle Marja, 14, er en samisk pige, som hjælper familien med at opdrætte rensdyr. Da hun på sin skole bliver udsat for 1930ernes racistiske og racehygiejniske udfald mod den samiske befolkning, begynder hun at drømme om et andet liv.

For at gøre drømmen til virkelighed, må hun bryde alle bånd med både sin familie og med hele den samiske kultur.

Fakta: Produktionslande: Sverige, Norge og Danmark, distribution: Filmbazar, længde: 1 t 50 m.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter