Vi anbefaler, at man følger udmeldingerne fra regeringen, sundhedsmyndighederne, kirkeministeriet og biskopperne for at undgå yderligere smittespredning.

26. marts 2020
Vi har samlet de forskellige vejledninger og retningslinjer, der er kommet fra Kirkeministeriet og biskopperne, i én samlet vejledning. Opdateringstidspunkt fremgår af dokumentet.

Landsforeningens samlede corona-vejledning

Nedenfor er direkte links til vejledninger, retningslinjer, nyhedsbreve mv., der er udsendt af ministerium og biskopper samt myndighederne.

Marts 2020
Kirkeministeriets nyhedsbrev nr. 36.

Marts 2020 - opdateres løbende
Se Kirkeministeriets Q&A - spørgsmål-og-svar-guide her.

30. marts 2020
Ny mulighed for at hjælpe folkekirkens leverandører i lyset af corona-virus.

25. marts 2020
Vejledning om arbejdets tilrettelæggelse på kirkegårde.

25. marts 2020
Vejledning til præster og kirkebetjening i forbindelse med begravelse og bisættelse.

23. marts 2020
Vejledning til menighedsrådene vedrørende deres anvendelse af transmission fra kirkerne (streaming).
Bagerst i vejledningen ligger de nødvendige samtykkeerklæringer, som skal bruges ved eventuelle billedoptagelser.

20. marts 2020
Ændrede frister vedr. aflevering af regnskab m.m. samt vedr. beslutning om oprettelse af fælles menighedsråd

19. marts 2020
Læs vejledning om begravelsesform ved bisættelser.

18. marts 2020
Kirkeministeriets pressemeddelelse vedrørende nye coronatiltag.

18. marts 2020
Læs biskoppernes opdaterede vejledning.

18. marts 2020
Læs bekendtgørelsen fra sundhedsmyndighederne om forbud mod større forsamlinger.
27. marts 2020 - Bekendtgørelsen er ændret, så forsamlingsforbuddet gælder frem til 14. april.
I biskoppernes opdaterede vejledning fra 18. marts kan ses, hvordan det skal fortolkes på folkekirkens område.

Følg også med på www.coronasmitte.dk

Hvis du har spørgsmål til, hvordan I i jeres menighedsråd skal forholde jer til hele situationen omkring corona-virus, eller har brug for yderligere afklaring på svar, du finder i ovenstående, er du selvfølgelig som altid velkommen til at kontakte os i Landsforeningen på tlf.: 87 32 21 33 eller mail: menighedsraad@sogn.dk