Vejledning om genåbning af folkekirken

KLIK HER:
Landsforeningens vejledning i forbindelse med genåbning af folkekirken
Opdateret 04. juni 2020 kl. 16.00.

Vi anbefaler, at man følger udmeldingerne fra regeringen, sundhedsmyndighederne, kirkeministeriet og biskopperne for at undgå yderligere smittespredning.

Vi har samlet de forskellige vejledninger og retningslinjer, der er kommet fra Kirkeministeriet og biskopperne, i én samlet vejledning, som du finder i boksen øverst til højre. Dokumentet opdateres løbende. Opdateringstidspunkt fremgår af dokumentet.

Nedenfor er direkte links til vejledninger, retningslinjer, nyhedsbreve m.v., der er udsendt af ministerium og biskopper samt myndighederne.

27. maj 2020
Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af covid-19.

18. maj 2020
Retningslinjer for en ansvarlig genåbning af folkekirken og andre trossamfund.

18. maj 2020
Biskoppernes vejledning om nadver under hensyn til smitterisiko

18. maj 2020
Bekendtgørelse af 17. maj 2020 om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af covid-19.

13. maj 2020
Sammenskrivning af bekendtgørelser om mulighed for midlertidig fravigelse af regler om offentlighed til møder, præsteansættelser samt ny dato for orienteringsmøde 2020.
Ændring af 12. maj 2020 er indarbejdet i sammenskrivningen.

Link til Landsforeningens samlede corona-vejledning.
Opdateret 14. maj kl. 10.00, og opdateres ikke længere.

5. april 2020
Bekendtgørelse om mulighed for midlertidig fravigelse af regler om offentlighed til møder, præsteansættelser samt ny dato for orienteringsmøde 2020.

Marts 2020
Kirkeministeriets nyhedsbrev nr. 36.

Marts 2020 - opdateres løbende
Se Kirkeministeriets Q&A - spørgsmål-og-svar-guide her.

30. marts 2020
Ny mulighed for at hjælpe folkekirkens leverandører i lyset af corona-virus.

25. marts 2020
Vejledning om arbejdets tilrettelæggelse på kirkegårde.

25. marts 2020
Vejledning til præster og kirkebetjening i forbindelse med begravelse og bisættelse.

23. marts 2020
Vejledning til menighedsrådene vedrørende deres anvendelse af transmission fra kirkerne (streaming).
Bagerst i vejledningen ligger de nødvendige samtykkeerklæringer, som skal bruges ved eventuelle billedoptagelser.

20. marts 2020
Ændrede frister vedr. aflevering af regnskab m.m. samt vedr. beslutning om oprettelse af fælles menighedsråd

19. marts 2020
Læs vejledning om begravelsesform ved bisættelser.

18. marts 2020
Kirkeministeriets pressemeddelelse vedrørende nye coronatiltag.

18. marts 2020
Læs biskoppernes opdaterede vejledning.

Følg også med på www.coronasmitte.dk

Hvis du har spørgsmål til, hvordan I i jeres menighedsråd skal forholde jer til hele situationen omkring corona-virus, eller har brug for yderligere afklaring på svar, du finder i ovenstående, er du selvfølgelig som altid velkommen til at kontakte os i Landsforeningen på tlf.: 87 32 21 33 eller mail: menighedsraad@sogn.dk