Valg til provstiudvalg og stiftsråd 2021

I år er der valg til provstiudvalg og stiftsråd. Landsforeningen opfordrer menighedsrådsmedlemmerne til forberede sig på valgene. Her kan du finde info til menighedsrådet om valgene.

Foldby kirke forår 2.jpg

Opdateret 13. juli vedr. perioden for offentligt opstillingsmøde og med link til bekendtgørelse.

I år er der valg til landets 103 provstiudvalg og 10 stiftsråd.

Valgene finder sted i sensommeren. Kirkeministeriet har fastsat perioden 16. august–5. september til et offentligt opstillingsmøde i hvert provsti. Mødet bliver annonceret lokalt. Find Kirkeministeriets bekendtgørelse her.

En plads i provstiudvalget giver indflydelse på den måde, I har kirke på i jeres provsti. En plads i stiftsrådet giver indflydelse på, hvordan kirkelivet styrkes på stiftsplan.

Måske overvejer du at stille op – eller har kendskab til personer, fx i dit menighedsråd, som kunne være gode kandidater?

Hvem kan stille op?
Alle, der er valgbare til menighedsrådet, kan stille op til provstiudvalget og stiftsrådet. Man kan godt stille op, selvom man ikke er valgt til menighedsrådet. Men det er kun medlemmerne i menighedsrådene, der kan stemme til provsti- og stiftsrådsvalg.

Hvordan stiller man op?
Første skridt er at møde op til det offentlige møde om valgene, som det nuværende provstiudvalg indkalder til. På mødet er der mulighed for at opstille kandidater til provstiudvalget og til stiftsrådet. Mange steder afgøres de to valg på opstillingsmødet. Det er derfor meget vigtigt at deltage i mødet, hvis man er interesseret i at stille op.

Landsforeningen opfordrer også øvrige menighedsrådsmedlemmer til at møde frem til det offentlige møde i deres provsti for at debattere med kandidaterne.

Vi afholder et webinar d.11. august kl. 17-18 med information om de to vigtige valg. Webinaret henvender sig både til potentielle kandidater og til menighedsrådsmedlemmer helt generelt.

Du kan tilmelde dig via linket i faktaboksen til højre. Der kan du også finde yderligere info om provstiudvalg og stiftsråd, de to valg, forholdet mellem menighedsråd og provstiudvalg, og om hvorfor, vi i Landsforeningen af Menighedsråd opfordrer medlemmerne til at engagere sig i arbejdet i de to organer.

Læs også: