Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! skriver Paulus i Filipperbrevet.

Adventstiden handler om forventningens glæde, glæden over det der skal komme, det der endnu kun er til stede som en anelse.

Kirkeåret slutter som altid med at konfrontere os med, at vi står til ansvar for det gode og det onde i vores liv, at dommen vil møde os en dag.

Sådan er der vendt op og ned på så meget i vores liv. Søren Abildgaard

Adventstiden bliver derfor en langsom tilbagevenden til juleglæden. Eller måske for mange en hektisk forberedelsestid til samværet med familien, så julens glæde næsten er forsvundet, inden vi rigtig har fået taget hul på den. Sådan er der vendt op og ned på så meget i vores liv.

For menighedsrådene er adventstiden også den travle tid, hvor kirkerne er fyldt med julemarkeder, koncerter, luciaoptog, skolegudstjenester i et sandt festfyrværkeri og overflødighedshorn af liv og aktivitet i samspil og modspil med de mere kommercielle tilbud.

Må der alligevel blive plads til at besinde sig på julens budskab og på de kommende opgaver, som venter i det nye år, midt i al travlheden og forberedelserne.

De ting der lykkedes

Ikke mindst for de nye menighedsrådsmedlemmer, som har ladet sig vælge de steder, hvor der også i år var valg. Sammen har vi brug for at gøre status over de ting, der lykkedes, og de forhold, hvor der er brug for en ekstra indsats for at skabe gode rammer om menighedsrådenes arbejde, eller for at det lokale kirkeliv kan komme til fuld udfoldelse.

Så kan vi se frem mod nye muligheder og udfordringer i det kommende år, et år også med nye valg, som kan få stor betydning for vores arbejde til gavn for folkekirkens sogne og menigheder.

Det er også allerede nu tid til at se frem mod det næste menighedsrådsvalg. Nu er tiden til at begynde overvejelserne og forberedelserne, så der er nogen til at tage over, når de, der har båret ansvaret hidtil, ønsker at overdrage stafetten til andre.

Nu nærmer julefreden sig. Jeg glæder mig til, at vi mødes igen med friske sind og nye øjne, når arbejdet atter kalder.

Glædelig advent.