Folkekirkemødet 2022

Tre temaer rettet mod fremtiden. Vær med til Folkekirkemødet hvor en række oplægsholdere inspirerer og inviterer til debat om tre topaktuelle emner. Mødet er for alle, der er interesserede i folkekirken, og det er gratis at deltage.

Folkekirkemødet 1 Turbinehallen 2017 Henrik Bjerg

Arkivfoto: Henrik Bjerg

Folkekirkemødet foregår den 27. maj 2022 på Hotel Prindsen i Roskilde som en del af Himmelske. Det er fjerde gang, der afholdes Folkekirkemøde. Mødet har udviklet sig til at være et centralt forum for samtalen mellem alle dele af folkekirken om tidens væsentligste spørgsmål.

Folkekirkemødet er for alle med interesse for folkekirken, og det er gratis at deltage.

Tre temaer til debat
Det overordnede tema for Himmelske Dage i Roskilde er ”Grib fremtiden”, og det er også ledetråden for temaerne på Folkekirkemødet. I løbet af dagen vil du blive præsenteret for både teoretiske oplæg, debat og konkrete eksempler fra hverdagen inden for tre temaer:

  • Den næste generation - i kirken og i samfundet

Om formiddagen handler det om folkekirken og den næste generation. For at gribe fremtiden skal folkekirken forstå og forholde sig til ungdomsgenerationen. Forskellige oplæg inspirerer til dette gennem forskellige indgange til de unge med fokus på de unges forventninger og potentialer i forhold til at videreføre folkekirken.

  • Mennesker på kanten - diakoni i fremtiden

Om eftermiddagen handler det om folkekirken og mennesker på samfundets kant. Kirken har historisk set spillet en vigtig rolle i udviklingen af vores velfærdssamfund, og for mange er den vigtigste aktivitet for folkekirken at hjælpe syge, gamle og socialt udsatte. Hvordan kan det være tilfældet i et meget udbygget velfærdssamfund, og hvordan kan folkekirken i fremtiden imødekomme denne forventning? Med oplæggene gives et indblik i folkekirkens rolle på et overordnet samfundsniveau til den diakonale opgave på kanten af samfundet, når velfærdssamfundet ikke slår til, og kirken tager over.

  • Folkekirken som værdibærer - Hvordan folkekirken kan bidrage til udviklingen af samfundet

Dagens sidste tema er folkekirken som værdibærer i samfundet, som blandt andet kan sætte fokus på folkekirkens bidrag til samfundet, men også kritisk belyse, hvilke værdier det er folkekirken kan og skal bære videre.

Se det fulde program

 

Hvem er arrangørerne?
Folkekirkemødet er et møde på tværs af folkekirken. Det er arrangeret af biskopperne, Indre Mission, Grundtvigsk Forum, Kirkefondet, Præsteforeningen, Provsteforeningen, Dansk Diakoniråd, Dansk Missionsråd, Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, FDF, KFUM og KFUK i Danmark, KFUM-spejderne i Danmark og Landsforeningen af Menighedsråd. 


Skal du med?

Planlæg en tur til Roskilde den 27. maj.

Folkekirkemødet foregår her:
Hotel Prindsen
Algade 13, Roskilde

Fra kl. 10.00-17.00

Det er gratis at deltage i Folkekirkemødet, og det er åbent for alle.

Se det fulde program her

Flere artikler om samme emne

#Folkekirkemødet