Fælles kirkegårdsdrift, graverteams og vikardækning for organister. Eksemplerne er talrige på, at der samarbejdes på kryds og tværs på de folkekirkelige arbejdspladser, og den udvikling skal afspejles i de kommende overenskomstaftaler. Det mener menighedsrådet i Vester Hassing ved Aalborg, der er blandt de første til at melde ønsker ind til de kommende overenskomstforhandlinger.

Landsforeningens rolle

Forhandlingerne om overenskomsterne for folkekirkens ansatte er i gang, og Landsforeningen sidder med ved forhandlingsbordet for at sikre menighedsrådenes interesser. Vi opfordrer menighedsråd til at afgive ønsker til de kommende overenskomster inden 18. september, så de kan indgå i det efterfølgende arbejde.

- Landsforeningen har en målsætning om at blive en selvstændig overenskomstmæssig forhandlingspart, og derfor er det nærliggende, at man med alle kræfter medvirker til en løbende og nødvendig fornyelse og tidsmæssig tilpasning af løn- og ansættelsesforhold for personalet i folkekirken, fortæller kontaktperson Jens Andreasen.

HVAD MENER DU? Klik her og afgiv ønsker til de kommende forhandlinger

Set fra menighedsrådets i Vester Hassing side er det væsentligt, at overenskomsterne bringes up-to-date med den aktuelle udvikling som arbejdsgiver i folkekirken. En udvikling, som bl.a. bygger på etablering af samarbejdsaftaler mellem flere menighedsråd i et geografisk område, skriver kontaktpersonen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* krævede felter